Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Πίτσα με αγκιναράκια φινόκιο και προσούτο

Εκτός από την classic ναπολιτάνα, πολύ δημοφιλής είναι και η pizza Bianca, χωρίς ντομάτα, με συνδυασμό τριών cult ιταλικών υλικών.



Υλικά

1 αφράτη ζύμη πίτσας Pillsbury
4-5 φύλλα βασιλικού
200 γρ. αγκιναράκια σχάρας (καρδιές)
100 γρ. φινόκιο βρασμένο ή σχάρας
100 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. μοτσαρέλα
100 γρ. προσούτο
30 γρ. λάδι
100 ml λαχανικών με παρμεζάνα

Παρασκευή

Στρώνουμε τη βάση της πίτσας με βελουτέ παρμεζάνας (βλ. «βελουτέ»). Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Ραντίζουμε με λάδι και φύλλα βασιλικού, και προσθέτουμε προαιρετικά λεπτοκομμένο προσούτο.

Βελουτέ

Τη φτιάχνουμε ανάλογα με τη συνταγή, «δένοντας» 100 ml ζωμού (κοτόπουλου ή λαχανικών) με 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ και συμπληρώνοντας είτε 2-3 στίγματα σαφράν σε λίγο ζεστό νερό και 50 γρ. ψιλοκομμένη μοτσαρέλα (βελουτέ κοτόπουλου), είτε 50 γρ. μοτσαρέλα (βελουτέ λαχανικών), είτε 50 γρ. παρμεζάνα (βελουτέ λαχανικών-παρμεζάνας), είτε με 50 γρ. μπρι, λίγο άνηθο και σιμπουλέτ (βελουτέ λαχανικών με μπρι). Το τυρί το προσθέτουμε σε μικρά κομμάτια για να δένει περαιτέρω τη σάλτσα.

athinorama.gr (umami)