Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Αφιέρωμα «Nέα ταλέντα του ιταλικού κινηματογράφου»

Από την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 και κάθε Δευτέρα μέχρι τις 2 Απριλίου 2012, θα προβάλλονται στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, ιταλικές ταινίες, στα πλαίσια του αφιερώματος για τα νέα ταλέντα του ιταλικού κινηματογράφου.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου / ώρα 19.00
COSMONAUTA
Σκηνοθεσία: Susanna Nicchiarelli. Πρωταγωνιστούν: Claudia Pandolfi, Sergio Rubini … Παραγωγή: Ιταλία 2009. Διάρκεια: 87’ / Διάλογοι: ιταλικά με αγγλικούς υπότιτλους

(Aldo Lastella, La Repubblica)

Ποια Ιταλία ήταν καλύτερη; Η ιδεολογική, σκληραγωγημένη αλλά συναισθηματικά ζωντανή Ιταλία της εποχής του ψυχρού πολέμου ή η πικραμένη και κυνική χώρα στην οποία ζούμε σήμερα; Αυτή την σκέψη μάς αφήνει το έργο Cosmonauta, πρώτη ταινία της Susanna Nicchiarelli, που εκθειάστηκε από τους κριτικούς και απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Controcampo” στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα είδος εξελικτικού μυθιστορήματος που εξετάζει τη ζωή της Luciana, μίας έφηβης επίδοξης κομμουνίστριας δεμένης σε άκαμπτους κανόνες, σε μια εποχή κατά την οποία η πολιτική αποτελούσε μέρος της συναισθηματικής «αποσκευής».

Για να δείτε και να κατεβάσετε όλο το πρόγραμμα στα ιταλικά κάντε κλικ εδώ.