Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

La Vineria στο Dal Professore. Gourmet ταξίδι στην Ιταλία!

Το La Vineria είναι το απόλυτο καθημερινό σημείο συνάντησης στα Βόρεια Προάστια, για να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί με €5,00 και ένα μικρό γεύμα με μόλις €10,00. Είναι η τέλεια αφορμή για ένα ποτήρι κρασί για χαλαρή κουβέντα με τους φίλους το βράδυ, για το επαγγελματικό ραντεβού νωρίς το απόγευμα, για ένα διάλειμμα after-shopping.

Θα βρείτε μία λίστα με 130 διαφορετικές ετικέτες, με 20 από αυτές να ανοίγονται καθημερινά σε ποτήρι από €4,00 και θα ανακαλύψετε μικρά και μεγάλα οινικά διαμάντια από την Ιταλία και την Ελλάδα, τα οποία συνοδεύονται με spuntini από €5,00, ελαφριά πιάτα, gourmet τυριά, prosciutti εισαγωγής αλλά και χειροποίητα ιταλικά γλυκά.

Τα κρασιά...


Η λίστα κρασιών έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στον Ιταλικό και Ελληνικό αμπελώνα χωρίς να παραλείπει αξιόλογα κρασιά Ισπανικής, Γερμανικής, Αυστριακής και Γαλλικής προέλευσης. Καθημερινά ο υπεύθυνος sommelier Νικόλας Γιαννόπουλος, finalist στον τελευταίο Παννελήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων, προτείνει σε ποτήρι Sherry, Ports, Madeiras και γλυκά κρασιά. Επίσης στη λίστα θα βρείτε κάποιες ξεχωριστές μοναστηριακές μπύρες, εξαιρετικά Malt Whiskies, αποστάγματα και ποικιλία νερών από αρτεσιανές πηγές.




Οι γεύσεις...

Τα ολόφρεσκα υλικά και η σημασία στην παρουσίαση των πιάτων είναι αυτό που κάνει το φαγητό στο "La Vineria" τόσο ξεχωριστό. Απολαύστε ζεστές φοκάτσες από τον ξυλόφουρνο του εστιατορίου, όπως Φοκάτσια με τρούφα και παρμεζάνα ή φοκάτσια με δεντρολίβανο και χοντρό αλάτι και χαρείτε τη δροσιά ενός Prosecco D.O.C.G. di Conegliano Carpene Malvolti. Ακόμη, δοκιμάστε carpaccio ψαριού ή κρέατος, vitello tonnato αλλά και antipasti από διαφορετικές περιοχές της Ιταλίας όπως ελιές ascolana, κροκέτες με ραγού ή μοτσαρέλα και arancini di riso.

Τα Τυριά & Αλλαντικά...

Συνοδέψτε το κρασί σας με τυριά όπως σπάνια Pecorini διαφορετικής ωρίμανσης, παλαιωμένα parmigiani αλλά και ελληνικά τυριά όπως ξυνότυρα, κεφαλοτύρια και μυζήθρες από μικρούς παραγωγούς της Νάξου. Όλα τα τυριά συνοδεύονται από confetture di frutta, δηλαδή μαρμελάδες φρούτων, ζελατίνες κρασιού και ένα ειδικό μέλι ακακίας αρωματισμένο με λευκή τρούφα. Ο τομέας prosciutti είναι πολύ ανεπτυγμένος στο εστιατόριο, το οποίο διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία σε Prosciuti DOP όπως Parma, San Daniele, Nostrani και Cinta Senese. Επίσης, θα βρείτε Pancette & Guanciali από παραδοσιακό χασάπη στην περιοχή αυτή.


Δώστε ραντεβού!
Ώρες λειτουργίας La Vineria: Δευτέρα – Σάββατο 17:30 – 1:30, Κυριακή 13:30 – 1:30

Διεύθυνση: Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου 22, Μαρούσι

Πηγή: travelpassion.gr