Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί να μάθω ιταλικά;

Τα ιταλικά δεν είναι μόνο η γλώσσα της τέχνης, της αρχιτεκτονικής και του πάθους, είναι μία γλώσσα εύκολη και μελωδική, που μπορεί να την μάθει ο καθένας! Η Ιταλία είναι μία γειτονική χώρα που μπορούμε εύκολα να επισκεφθούμε, όπως ανάλογα πολλοί Ιταλοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα.

Επίσης η γνώση επιπλέον ξένων γλωσσών είναι ένα σημαντικό προσόν στο βιογραφικό μας, και μας προσθέτει μόρια για τον δημόσιο τομέα. Μαθαίνοντας ιταλικά, μπορούμε να σπουδάσουμε στην Ιταλία επιλέγοντας ανάμεσα σε πολλά πανεπιστήμια, μεταπτυχιακά προγράμματα και σεμινάρια που προσφέρονται. Για τους φοιτητές τα ιταλικά πανεπιστήμια συνεργάζονται με τα ελληνικά πραγματοποιώντας ανταλλαγές φοιτητών μέσω του προγράμματος Erasmus.

Ακόμη, εάν κανείς μιλάει ιταλικά μπορεί να μάθει πολύ γρήγορα και άλλες λατινογενείς γλώσσες όπως ισπανικά, πορτογαλικά ή γαλλικά. Όμως και στον τομέα του εμπορίου είναι χρήσιμα, καθώς οι Ελληνο-Ιταλικές σχέσεις συνεχώς αναπτύσσονται. Έτσι το να μιλάει κάποιος ιταλικά τον διευκολύνει στις εμπορικές του συναλλαγές, στις εμπορικές συναντήσεις και στις εκθέσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Ιταλία.